Lunch at Ben's Publika, Solaris Dutamas

Bismillah....

Kali Ke-2 makan kat Ben's Publika, Solaris Dutamas...
hari tu pergi makan bertiga..kali ni berdating berdua je o.k ...

 me with Girl Friends ....
siapa lagi ??.....dia lah yang paling femes dalam blog saya ni...
asyik muke dia je ...hahahhahha
dah kata kesayangan ? haruslah muke dia je kan ?
sayang lah sgt #tangandidadamatakeatas !!! ...hahahah

 as usual.... 
plain water ni yang akan sampai dulu.....

 ni air yang kami order ......
air Linda tu sedapppppppppp ..... Ice Chocolate 
air saya ? dah kata diet?
haruslah ambik green apple juice kan ? 
Diet la sgtttttt #tangandidadamatakeataslagikkkkk

 o.k ... ni makan tengahari saya .........
nampak je gini ....kenyanggggg oiiiiiiiiiii .....
makan salad je !!.... hahahha 
satu jenis salad je punggggg tapi hover masuk sampai 4 gambar....
ghasakkkkkkkkkkk


Yang ni Linda punya .........
salad dia tu Sedaaaaaaaaap....
burger tu Daging dia? mak haihhhh...teballlll...... 
makan banyak2 boleh mengundang muakssss o.k...


tu je nak cerita ...o.kbai


Food

Bismillah....

Hah..now penyakit M tu dah recover ...
terus Up entry baru lagi...hahahhaha
poyoo..ni sume poyo ...

 Ni gambar hari khamis rasenya ...
ingat-ingat lupa ....Kepok lekor terengganu mali ! 
Sedap weyyyyy  abaq ang ! ...rase tak cukup ...
ni kawan Tn.John balik kampung pastu tolong blikan ....

ini pulak makan tengahari Sabtu ...
perghhhh...memang menyelerakan sgt !!! 
saya memang suke makanan yang macam ni ... simple
tak beria sgt ...tapi perghhhhhh! telan ailio arghhhhh 


o.k tu je nak cerita !! 


laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............tak de la RAJIN sgt kan ?
stakat tulis dua tiga patah org lain pom boley laaaa.....propa...propa...propa !!

hahahhahaa...


Sekian. 

Arshad Zikri yang mencairkan hati

Bismillah ....

hai sume.... Comey tak Kak Ton?
eh?? eh?? ni bukan kak Ton ...
"Saya boy la....kan saya kacak ni ...kata Echad pada Mummy !! "
Opssss...sorry darling :P ...hahahhaha


geram la kenapa Comel sangat Echad ni? 
buat mummy melt o.k -__-"

semalam Mama echad bagitau dia demam....
pastu Mama dia hantar pic ni ....
alolololo...ciannya dia...muka tak bermaya ....

tapi hari ni Echad dah sihat tau ....
see muka notty yang comel sgt ...geram nak main mainan ler tewww ... mummy tau la Echad :P 

Opss... ni bukan anak saya T___T 
anak orang ..tapi saya suke baby boy comel ni ....
nanti tanya pulak anak sape kan ?

nah... ni gambar mak ayah dia ....
so now dah tau kenapa Echad Comel sgt ?
sebab mama and papa dia pun Cun  kan ?


me with Echad mama masa my nikah day ....
o.k Thanks Zuwa kasik pinjam baby boy kamu 
sayangggg kamu ketat-ketat ye 

sekian. 

Menyinggah

Bismillah.... 

Eh..lame jugak tak ade entry baru kan ? 
biasa lah ....Penyakit M melanda ....susah betul nak bendung tau -___-"
jadi mari kita up entry yang pendek saje ...
bila rajin baru taip panjang-panjang :P 

 Last week balik kampung Tn.John ...
masa otw balik sana........... kan minggu lepas Jerebu terok....
lemas ahkak ...muke rase gatal-gatal..haish..tak selesa o.k ...
jadi Tn.John pun menyinggah la kat Lentang ...

sampai-sampai dia dok cekak pinggang tepi air ?
yang saya pulak? aiyoo..haruslah dok snap2 pic kan ?
tapi elok sya pusing belakang tengok Tn.John dah masuk air tau ? 
hahahhaha...tapi tak mandi....dia main-main air sikit je 

 saya mmg tak nak masuk dalam air ...
jadi duduk menduyung atas batu jelah.... pastu snap gambar kaki masuk dalam instangram? 
hahahha...see tak de kerja ...


O.k. sekian cerita pendek saya ...

Rezeki Jumaat

Bismillah ...

Alhamdulillah .... pagi jumaat ni murah rezeki kami .. :) 
boss saya yang dah start cuti berpencen tu belanja nasi lemak ayam ...
Kenyang ..... terima kasih bos
"semoga Boss dan keluarga sentiasa di murahkan rezeki... amin" 


besar bungkusannya ....
dulu bos belanja nasi tumpang ..... tapi kali ni nasi lemak ayam...
kalau belanja nasi tumpang kang ade yang tak makan daging ...
jadi bos nak semua orang boley makan .. dia pilih ayam :) 

.
.
.
.
.
.
.
.

.
. taraaa.... nasi lemak ayam 

 salam Jumaat Uolsss :) 



sekian 

Serangan Jantung -Silent Killer

Bismillah....

Petang semalam saya dikejutkan dengan berita kematian jiran sebelah rumah ayah (FIL) 
Jiran tu close ngan family Tn.John ....
kata  Tn.John ...Siva tu dia dah kenal dari kecik lagi ...dari Siva masih bujang .. :'( 
memang kami terkejut sangat2...sebab dia nampak sihat ...
selalu petang-petang dia akan berkebun, bakar sampah kat atas bukit tepi rumah tu ...

kali terakhir saya nampak dia hari isnin lepas...
Tn.John ade tegur dia ..tapi petang semalam dah tak de ....
ayah cakap dia kena serangan jantung masa tengah drive ambik anak dia balik sekolah ...
tiba-tiba dia pengsan kat setereng kereta ...nasib baik anak dia ada kat sebelah ...
pastu hantar hospital dah disahkan meninggal kerana Serangan jantung 
Semoga dia tenang di sana 

Gambar Kenangan Keluarga Siva masa Majlis Perkahwinan kami 

takut lah bila fikirkan pasal serangan jantung ni ....
benda ni datang secara tiba-tiba ... tak de signal apa-apa ....
jadi  meh nak share sikit info tentang serangan jantung ni ...

apa yang perlu kita buat untuk mengelakkan Serangan jantung ? 
Ubah gaya hidup dari segi : 
   pemakanan
   berat badan
   bersenam
yang saya bold ni untuk ingatan diri sendiri   -_-" 
   berhenti merokok
   elak konflik dan stress
Buat pemeriksaan darah
   paras TG(lemak)
   paras Cholesterol
   paras gula
 hoih..semua dah ade dah tu .... T___T 

Regular dan proper checkup
    Darah Tinggi
   Kencing Manis
Penyakit jantung bukan hanya menyerang lelaki sahaja tetapi juga menyerang wanita dan kanak-kanak. Walaubagaimanapun risiko golongan wanita mendapat penyakit jantung adalah lebih rendah kerana tubuh wanita mempunyai paras estrogen yang tinggi ketika masih subur yang berupaya melindungi wanita daripada risiko sakit jantung.



Diabetes melitus atau penyakit diabetes menjadi faktor tertinggi penyebab penyakit jantung. Penyakit diabetes menyebabkan gangguan metabolisma karbohidrat kerana kekurangan hormon pankreas insulin untuk menukarkan gula menjadi tenaga.
Please Ross...take note this !!!!! 

Punca Penyakit Jantung

#  Usia 35 tahun ke atas - Wanita yang menopous berisiko tinggi mendapat penyakit jantung
#  Kolestrol berlebihan
#  Tekanan Darah Tinggi
#  Tabiat Merokok
#  Tekanan Tinggi (Stress)
#  Lemak dalam tubuh berlebihan - 
ukur lilit pinggang lebih 80cm berisiko tinggi mendapat  
    sakit jantung --> tak sampai 80....tapi kena take note 

#  Kurang Bersenam
#  Diabetes Melitus atau Penyakit kencing manis
#  Sejarah keluarga yang mempunyai masalah sakit jantung
#  Berat badan berlebihan

Bagaimana Punca Menyebabkan Penyakit Jantung Terjadi
>> Asap Rokok
  Asap rokok mempercepatkan pembekuan darah
Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding salur darah
 Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung
 Tekanan perasaan

>> Lemak Berlebihan
 Pengambilan makanan tinggi kandungan lemak

>> Kurang Bersenam
     Pengaliran darah ke jantung tidak begitu lancar
      Jantung lemah




>> Darah Tinggi
      Menggalakkan penyempitan salur darah  dan jantung terpaksa mengepam lebih kuat
      Lebih tinggi tekanan darah tinggi lebih besar risiko serangan sakit jantung
Setakat ni belum ade lagi darah tinggi ...tapi kena take extra note 



>> Penyakit Kencing Manis
     Berisiko tinggi untuk mendapat penyakit jantung

Cara Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

#  Berhenti merokok
#  Mengambil ubat atau lebih baik supplement semulajadi untuk mengawal tekanan 
    darah tinggi atau penyakit kencing manis

#  Kawal Stress dengan cara hidup sihat - dapatkan tidur dan rehat yang cukup, 
     jalani aktiviti fizikal

#  Pilih daging putih seperti ayam dan ikan serta kurang pengambilan daging merah
#  Kerap Bersenam- berjalan kaki sambil membeli belah merupakan senaman paling mudah
#  Ambil makanan tinggi serat untuk pembakaran lemak atau kolestrol yang lebih baik
#  Pilih makanan berkhasiat - lebihkan ikan, buah-buahan dan sayuran.
#  Pilih makanan rendah lemak
#  Pilih cara memasak yang sihat - panggang, rebus dan kukus

Simptom Penyakit Jantung

>> Sukar bernafas jika berbaring
>> Sakit kepala
>> Pening
>> Pengsan
>> Berasa tertekan
>> Kerap terjaga ketika tidur
>> Sakit dada
>> Rasa pijar dibahagian dada
>> Bengkak bahagian buku lali


 alhamdulillah setakat ni memang tak de lagi simptom2 ni .... 
but pls tak note ya my self !!!! 



Sekian...... 
mencegah lebih baik dari merawat T____T 
sumber maklumat  :  disini 

Kerja

Bismillah....

ni sebenarnya entry motivasi buat diri sendiri ....
kenapa la kadang-kadang memang saya terasa macam kerja saya sekarang ni
ermmmm...... macam tak kena dengan jiwa ..
hamboii bukan main kan ? bukan apa....

kalau boleh kita nak bila kita bangun pagi rase berkobar-kobar nak kerja...
siap pun rase semangat je ...
dalam kepala dah plan dah nak buat apa kat ofis tu kan ?
dah nampak dah kerja apa yang perlu diselesaikan ...

tapi sekarang ? nan hado .... sedihkan T___T 
bangun pagi ...malas ? siap-siap pun rase kosong je ....
tak de pun kerja dalam kepala.....lenggang kangkung je 
yang ade pun ....cuma " bertekad untuk jawab call dan bantu dengan sebaik mungkin "
sebab sekarang ni call banyak giler masuk kat line saya ni -_-"


kerja terlalu banyak pun membebankan ...
Kerja tak de pon membosankan ...
kerja yang bagus ialah kerja yang sentiasa ade dan cukup dengan waktu bekerja ...
saya pernah rase ni masa praktikal dulu...
best giler kerja......yelah budak praktikal diorang ajar macam-macam...
jadi campur-campur tu yang ade je benda nak buat ......

mungkin bukan kerja yang jadi faktor utama ... 
tapi saya rasa Persekitaran kerja kot?
hurmmm...entah la konfius ....
sebab apa saya cakap persekitaran ? sebab....
dulu masa saya kerja kat TNB ....saya tak macam ni ...
walaupun saya ulang-alik kerja jauh ....dari Ampang ke PJ ..
kena keluar seawal 5.40 pagi setiap pagi .....pergi kerja tak de access internet 
tak de bilik just duduk kat cubicle je .....tapi saya rase seronok ....
saya ade kerja yang dah dirancang siap-siap dalam kepala ...
skop tugas sama je ...tapi keadaan sekarang rase menyedihkan ...

rasenya lately ni saya rase macam tu sebab bos tak de kot ...banyak beno kot nya ??? 
bos cuti nak berpencen....jadi nak tunggu bos baru lambat la sikit ....
tak pe lah Ros...tabah kan lah hati ....
cuba apa yang boleh untuk cari rezeki yang halal o.k ...
be positif think positif .....tarik nafas...hembus...

pagi ni saya dah alih  susunatur kabinet kat ofis....
xde la kabinet sgt pun...sofa ngan mesin fax je kot? 
harap-harap rase bosan dan stress tu dapat di hilangkan ....
chaiyokkk...chaiyokk.... 

saya fikir sekarang ni ......
Bukan mudah nak dapat kerja sekarang ni ....berapa ramai graduan yang menganggur ?
yang terpaksa kerja yang tak kena dengan taraf pendidikan ?
kalau KAU malas kerja...ramai lagi orang diluar sana yang nak kerja kau sekarang !!! 

Kerja malas? gaji nakkkkk? tolong ikhlas buat kerja 
supaya gaji yang kau terima tu halal dan diberkati................Insyaallah ..


Sekian . 




Kayo Mok Cik heh!

Bismillah....

Hai korangggggg......Mok Cik nak bagitau Mok Cik bakal jadi OKB ...
Orang Kayo Baru ....hahhahahahhah
meh rapat-rapat meh jadi kawan Mok Cik mehhhh -_-" ...grrrrrrr...hahahahha
nak tau macammana Mok Cik Boley Kayo ?
ianya bagaikan jatuh dari langit gitew ....Hanugerahhhh kau ....
moh Mok Cik citer ....

disuatu hari yang hening ....
terdengar kicauan unggas-unggas (eh...?? KL tak de Unggas) 
jadi terdengar deruan kereta  yang lalu lalang ....
tiba-tiba Hp Mok Cik Berbunyi .......

" You Have a text messageeeeeeeeee ...."
gitu lah bunyi.nya ....Mok Cik pun bukak la ..ingat kan Pok Cik John ekau yang hantar mesej...
rupo nyo......mesej mok cik menang moto duit kate ko ? hahahhahahha
 o.k begitulah flash back Mok Cik


 kalau korang dapat mesej macam ni korang buat apa ?
call no.tu 
abaikan 

apa yang saya buat ? saya anggap dalam dunia ni tak de benda yang dapat percuma dan semudah tu ..
jadi saya cuma abaikan jelah.....
saya mane ade kad bonus link SHELL? isi minyak pun sume Pok cik John yang buekkk...
apo ko jadahnya hantar mesej kat fon mok cik Kannnnn????
korang nak kayo? try la call nombor yang ade tu ? 
ambik No.Pin sume tu ...hahaha mane tau boley kayo sokolip mato ...


sekian. 

Candid Moment @ Kursus PERASA

Bismillah....

Ni gambar dari Cik Ana.....
baru je ambik petang Jumaat ... bila tengok gambar-gambar yang banyak tu 
memang kebanyakkannya gambar candid .. hahahha
lawak..macam-macam gaya ade :P 
rase rugi pulak kalau tak masukkan kat dalam blog ni ....
kalau ambik simpan je dalam thumb drive tu pun tak de gunanya 
da lama-lama dah tak muat thumb drive nak isi benda lain delete jelah kan ?
owh...rugi ..hilang satu memori :P 
jadi mari kita abadikan kat sini ...pastu nak delete pon tak de hal :P 


 yang gambar kat atas tu masa sesi ice breaking 
main picit-picit bahu ....main usap-usap pipi..urut-urut leher ..:) 
Chooo sweet to remind  actually :P 

yang gambar muke selebet saya tu masa dah malam ... tgh fikir nak buat pelamin rupe mane ...
pastu dok jeling-jeling kumpulan lain ... hahahhaha 
tapi kami tak tiru hokey ... kalau tiru mana mungkin jadi Pelamin Baju Ninja kan ??? 
hahahhahaha... Opsss :P  

hoih .....menjuling mataku rupanya dok menulis atas kerusi :P 
bikin malu sajakkkk :P 
pastu practice pegang hidung dan telinga tukar-tukar tangan ...
tips nya : fokus pada tangan yang pegang hidung ....
Insyaallah boleh... (tips linda bagi) pastu baru Wak bagi :P 
yeaaayyyy...kredit to Linda -_-" 

Hah..hamek ko ..kursus main tidoq-tidoq ....tergolek dah masing-masing....hahhahaha
tu bagi chance kami rileks tu .... tu yang kasi baring lama sikit :P 

Pic No.4.... Kusyuk tau kami dengar Seri Endang dok bercerita 
cuba untuk mendalami dan memahami jalan penceritaan beliau :)

o.k..finally .....
teknik bergabung dalam air .... kali ni kasik gabung ngan Cik Ana....
pastu snap gambar ramai-ramai ...
hoyeeee....

Sekian. 

Video masa kursus PERASA

Bismillah.....

o.k... nak share video yang saya rase macam cute je masa kami pergi kursus haritu ....
Video biasa je ....
tapi kat video ni nampak macam enjoy ... :) 
Linda siap berpusing-pusing tukar-tukar pasangan Menari lagik :P 
#hoverkauya

video

Kesian Kak Nor....menari is agresif sikit ngan iolss... :p 
bukan agresif ape la....tapi macam-macam ..kjap pusing, kejap hulur kaki, skjap tangan menari ala tango ...
sorry kak Nor ..tapi nampak Kak Nor enjoy je :) 
Kira o.k la tu ... :) 


sekian. 


Cerewet

Bismillah....

Hari ni tak tau nak taip entry ape...
tapi saje nak share sikit ngan korang ....
sape kat sini cerewet? tak kira lah cerewet bab makan ? bab pakai ?
bab kawan? dan cerewet yang lain-lain lah ?

saya tak cerewet orangnya ...cuma satu yang saya tak ley tahan ialah 
PANAS....
kalau bawak saya jalan-jalan pastu cuaca panas..
memang saya akan jadi seorang yang annoying ??
sebab asyik nak kipas muke pastu merengek2 nak air ?
hahahhahaha... Tuan John dah faham sangat yang ni ....
kalau cuaca panas dia siap-siap blikan air dan dari rumah dah siap-siap 
bawak payung ngan sun glasses ..... :P 
kulit sy sejak tua-tua ni sensitif bukan main ..bila panas peluh-peluh terus kulit mengelupas 
dan kulit muka rase perit .. tu yang sibuk berkipas tu ... 
haishhhhh......nak cakap kulit muke dah nipis banyak pakai product kecantikan ?
eh..saya cuma pakai pencuci muke je kot ? malas seyhh nak berkrim, toner,
foundation bagai ? hahahhaa..#dasarpemalas :p 


o.k tu cerewet saya ....Tn.John pun cerewet jugak :P 
dia cerewet bab Makan ! OMG ....
masa mula kawen dulu tak tau la yang dia ni cerewet bab makan ..
yela dulu kuar detim (dating) makan kat restoran dia order dia makan 
so tak nampak la kecerewetannya tu ....Untung tau korang yang suami tak kisah ko masak ape dia makan ..
sedap dia makan banyak tak sedap dia makan sikit ? o.k la kan?
saya ni jenis makan tak kisah.... janji halal ...hahahha
pastu tolak batu ngan kayu je la kot ????

tapi tahap cerewet dia ni....kalau ko masak pandai-pandai 
bukan yang dia request...dia langsung tak akan sentuh? jgn mimpi dia nak rasa ...
nak cuit? jauh sekali .......
kalau ko bising dia tak makan ? dia akan cakap 
"sape suruh pandai-pandai masak  benda yang dia tak makan ?"
kalau ko masak tak sedap pulak ...dia rase tak kena je ngan tekak dia...
dia sanggup makan nasi ngan kicap dan telur mata je ...
telur mata pun ko kena goreng ikut selera dia ....
nak telur mata yang rangup kat tepi-tepi nak garing-garing ....
hoish..dulu bergaduh jugak la .... hahahhaa..tapi dah 2 tahun kawen ni 
saya dah ade tips nya .... 

nak tau ape tips nya ?
Ko masak bila dia suruh , 
Ko masak apa yang dia suruh 
Ko masak ikut bahan apa yang dia beli 
Ko nak masak soh dia bli bahan siap-siap 
kalau tak ...Ko makan je kat luar ikut selera dia....
kan mudah ? Ko tak sakit jiwa ...dia pun tak bising ....

so kalau korang dapat pasangan yang cerewet bab makan ni ..
jangan pening-pening..jangan gaduh-gaduh ya....... korang layan kan aje ....
barulah aman ... tak de masalah jiwa ...hahahaha


Sekian. 

Warung Leko, The Curve, Mutiara Damansara

Bismillah....

Rezeki yang Allah bagi pada kami semalam..alhamdulillah ...
kami tu ialah saya dan Linda :) 
semalam kami berdua pergi makan kat Warung Leko 
alamat penuh 
18-1, First Floor, The Curve  Link2,  Mutiara Damansara.
kenyang :) Thanks linda fot the treat :) 
orang belanja nyengih jolah kan ? 
 ni pilihan Linda ...Iga penyet kot nama dia? 
daging tu lembut hokey....sedap 


Yang ni saya punya ....ayam penyet ...
Pon sedap coz ayam tu lembut jugak ... yummeh 

 pastu Linda tambah lagi ngan sayur kangkung .....

 kami dua-dua minum air Tea O Ais jerp....
minum susu-susu memang muak la nanti kan ? 
jadi ambik yang tak bersusu......
kicap tu pun best ...pekat ...:) tak macam kicap biasa..cayorrrrr ....

Ni my kesayangan ..ewaaahhhhhhhhhhhh 
laju je jari tu dok touch2 ...S4 ler kate kooo ....erkssss..... -__-" 
Thanks dear belanja iolssss makan ayam penyekkkk...
kenyang sgt ....


Sekian. 

Kursus PERASA, Sungkai Day 3

Bismillah....

Hoyeeeee..hari ni last Day ....
pagi bangun berkobar-kobar nak balik ..huhuhu 
walaupun mata masing-masing dah macam Panda :P 
kan semalam tido lambat siapkan Pelamin ...
jadi Jom tengok Pelamin kami ..... 

 Pelamin Kumpulan 1
Kumpulan saya :) 
"Biaaaaarrrrr...sportingg..tingg..tinggg..tinggggg" :p 
ade yang cakap baju samurai .. :P ...ade yang cakap macam hantu ? 
hahahahhahahaaa..pasrah je la ..3 pagi kot tido???
 ade yang nak tempah untuk kenduri kawen tak???
Ehh? hahahahhaa.....sanggup ke??? 

Pelamin Kumpulan 2 ....
"Avengerssss Go "
moden kan ? nice ... I Like ... 
bertambah seri bila ade pengantin alololololo..homei ngat nih kan ? 
=P dia kawan saya o.k... -___-"

 yang ni Kumpulan 3 punya ...
simple but Nice .....saya suke yang ni ....
"Agi idup agi Ngelaban, aja-aja...fighting" 


Ni la fungsi Pelamin tu :) 
setiap orang akan duduk ( macam di beri penghargaan la) 
semua ahli kumpulan lain akan bagitau apa kebaikan dia yang kita nampak ... 
tu yang Linda dok dengar Nala cakap ...
"OOoooo..tak sangka aku ni Cute dan sporting rupanya dari pandangan Nala??" hahahhaha
ni ayat saya je ..tapi apa yang Linda fikirkan waktu tu hanya dia yang tau :P 

Ni Kumpulan kami ...... :) 
Thanks to all..semua telah menjayakan aktiviti kumpulan kita ...
well done ladiessssss.........
yang dapat air tu rasenya hadiah Juara markah paling banyak 
pastu dapat biskut Danisa tu hadiah pelamin paling cantik??? 
hoi..konfius sekejap makkkk .. :P... mungkin cantik tu tak kot? kalau effort mungkin lebih sikit kot ?
sebb banyak barang yang kami pakai ...siap balik bilik di tengah malam kutip 
towel , tudung, pelapik katil..sume belasah :P 
yang Biskut dalam Tin dapat untuk Pemenang Keseluruhan ... alhamdulillah  

 yang ni saya yang cute nak nangis tu "P 
ambik sijil Penyertaan ...dan lagi satu sijil dan air tu dapat 10 peserta Cemerlang? 
Cemerlang ke pon? haishhhh..salah pilih ni ? 
tapi apa-apa pun mmg enjoyyyy....


K.A.M.I 

o.k ni last episode :) ..Terima kasih kepada Pak Su dan Wak ( Fasilitator) 
dan pada pegawai kaunseling ofis...Cik Ana ngan En. Zaki yang anjurkan program best macam ni :) 
A lots of thanks to all my Kulaan yang sporting dan bagi 200% Kerjasama 
U Olss the Best ---> mcm la semua baca blog saya pun? tapi tak pe lah 
nak jugak say thanks :P 
kalau korang ade tawaran attend course name PERASA ...
silalah join ... best ...tapi penattttttttttttttttttttttttttttt 


sekian . 

Bermandi-manda di Hot Spring Sg.Klah

Bismillah....

masa hari kedua tu ... Fasi kami cam baik le pulak kan ? :P 
sebab ape? sebab petang tu kelas habis awal ...dalam pukul 4.30....
tapi syarat dia bagi ....semua orang kena pergi mandi dalam kumpulan ....kena pakai topi katanya ?? 
nak mandi baru bukakk? apekah??? 

jadi kami pun pergi la..baru nak turun hujan turun renyai2.....
eh? basah la topi gini ? kami patah balik tinggal topi kat bilik ....
tapi ade jugak yang patuh pada arahan bawak jugak topi diorang :P 

 Gemoksss -_-"
lantakkk......nak tunggu kurus tak bergambar la nampaknya :P 
pffffffffffftttttttttt....

Teknik bergaaabunggggggggg...
saya kenal teknik ni masa kat Poly ...selalu snap pic ngan Cik Su dulu..ingat lagi tak Cik Su ? 
miss that moment ...huhu... dulu belasan tahun ..now dah tuo..
tapi nak jugak berteknik bergabungg?? hahahha..tak pe lah ..janji jiwa remaja :P 
elok kami baru je bermandi-mandian... tetiba hujan turun dengan lebat ...
kilat sabung-menyabung ...adoii....terperangkap kat pool tu :( 
kalau balik bilik boley tido ..huhu 
tapi ..akhirnya kami dapat balik bilik pada jam 6.30 PM...
tu pun setelah  berlari-lari anak mak di dalam hujan ..-_-"

mandi memang best ..tapi yang tak boley blah....
turun dari gelongsor tu ...burlppppp..burlpppp...tenggelam dalam air ?? 
hahahahhaha..padahal tak dalam pun..paras peha je kot ?
tengok budak-budak steady je turun pastu siap berdiri terus... 
bikin malu saja..hahahahhaha
kena belajar teknik yang betul kalau nak mandi lagi kat sini :P 


o.k..Sekian... 

Kursus PERASA , Sungkai Day 2

Bismillah....

Hari Kedua kami harapkan lebih baik dari semalam...ewah...
ngan mata yang mengantok ....kami teruskan kelas macam biasa ...

 hai uolssss...kami semua ada topi ....*wink..wink* -_-"
haruslah kita snap gambar buat kenang-kenangan ...
hasil penat jerih kami semua ni siapkan topi :P

 ni semua ahli kumpulan saya ...kumpulan satu ...
kami punya trade mark "Biarrrrrrr...sportinggg..tingg..tingg..tinnnggg" hahahhaha
Sengal! 
 yang ni kumpulan yang dapat hadiah kumpulan paling sporting ....hadiahnya pringles 
kumpulan dua.... kumpulan Avengers ...dia punya trade mark tak ingat la...
"Avengers Go" ke hape tah ..ahhaha sorry lupe...

yang ni kami panggil geng Topi kecik....
comel sgt topi diorang ni ..alolololo..cuteeeeeee ....
pakai plak menyenget cam tu ..comel....diorang la pemenang topi ... :) hadiah biskut jacob 
trade mark " Agi idup, agi Ngelaban...Aja-aja fighting"

sebelah malam ... kelas kami habis awal sikit dari semalam..dalam 10.30...fuhhhh...lega 2 minit
tapiiiiiiiiiiiiiii...rupanya ade siksaan mata cara yang lain pulak..hahahhaa
kami semua diarahkan untuk menyiapkan sorang sebuah pelamin nan indah kata ko...#adoinyelahalahaipun
pasrah.....kami pun balik bilik collect la apa yang patut ....
eh..lupa ade lagi satu task... kena siapakn kad untuk semua ahli kumpulan ...
jadi bertabahlah kami siapkan kedua-dua task tu ...
nak tau pukul brape kami tido? 
3.00 a.m ? hah....rabak mata oiiii.....tapi hasil kerjasama kami ...semua siap ..



o.k.kita sambung day 3... Sekian. 

Kursus PERASA, Sungkai Day 1

Bismillah .....

Hari ni nak update hari-hari yang kami lalui masa kursus....
sweet time together actually :) 

mula ngan gambar kami masa dalam bas .... bukan main lagi 
dalam bas pun boleh jadi .. tak pe lah buat kenagan kan.....
pastu dah sampai lobi kami kena tunggu orang check out ...
hoii lambatnya ....tunggu dari pukul 12.00 kot? pastu Check in nya pukul 1.30 
see lama kan ? naseb la... dalam kol 1.00 macam tu baru boleh makan...
so 1.30 check in...mandi, solat sume 2.30 masuk klas...

 Selama kami berkampung 3 hari 2 malam kat Felda Residence, Sungkai
semua aktiviti kami ialah kat Halia Room 1 ni ...
cuba tengok permandangan dari luar tu ..fuhhh saujana mata memandang ....
cantik ...hijau je..damai je rasa .........Kelas kami tak ramai pun..24 orang je... ...
 tengok bukit hadiah tu rase macam ...Eh??? ade hadiah camni?
tak pernah lagi kot pergi kursus ade Hadiah macam ni :) 

 Hari first biasa lah...misti nak menggeletis snap pic khenn? 
orang soh salam pelok..pelok..yang kami sibuk dok bergambar ..hahahha
blom kena lagi haruslah berani buat kan ? :P 

first day tu kira ice breaking la.... supaya kami semua rapat ...
pastu setiap orang dia bagi pita ukur ...katanya pita ukur tu ibarat jangka hayat kita la....
kena pakai tiap masa ni ... haishh..da macam tukang jahit baju plak rasenya :)

malam pertama kami tak seindah yang disangkakan..
walaupun kelas berakhir pada jam 11.00 ..
tapi kami dapat task....katanya 
"setiap kumpulan kena siapkan topi ...setiap orang sorang satu topi...
besok pagi 8.30 semua orang kena ade topi, tak kisah la bila korang nak buat , 
dan macammna cara nak buat tu terpulanglah "
jadi? takkan nak buat pagi esok plak kan ?
bertungkus lumus la kami 3 kumpulan siap kan topi ...
hoiii..pasrah je lah tido kol 1.30 malam pertama tu ...
dan gambar pertama yang saya ambil pada jam lbh kurang hampir pukul 2.00 pagi 
ialah gambar saya bersama Linda ......good morning korang 
dah 2 pagi pun sempat nyengih lagi :P 


Sekian..nanti sambung Day 2. 

Taman Rekreasi Air Panas, Sungai Klah, Sungkai Perak.

Bismillah....

Owh..masih ade lagi bayangan Felda residence kat dalam kepala ni ...
tapi dah makin samar ...jadi kena update cepat sebelum memory lost :P 
almaklumlah umur makin meningkat ni kan ....memory da makin low ..ahakssss..
o.k jom kita jelajah Taman Rekreasi Air Panas ni :) 

 ni main entrance .....registration sume kat sini .....
kat sini ade jugak kotak aiskrim Magnum ....satu aiskrim tu RM 4.00 ..hihi
sempat lagi kami bli b4 balik haritu ......

 kat sini ade kemudahan berbasikal tau ...kalau nak... boleh sewa....sejam RM10.00 rasenya ...
jadi lebih mudah nak pusing-pusing satu kawasan ....kat tengah-tengah pokok sawit tu ade kerusi lepak-lepak...macam cute je ..hahahha
yang gambar dewan besar kat bawah tu tempat kami pergi kelas tiap hari ... 
tapi jauh sikit la dari bilik ..... 

 yang ni pulak tempat makan...kira dewan makan la .... 
nama dia Meranti Coffee House...tiap kali makan kami makan kat sini lah...

 wehooo..... see my picture..seronok lah sgt kononnya .. :P bhahahah
yang dalam tempayan besar tu air sejuk tau ... tempayan tu berada kat kawasan mandian air panas 
air dia boley tahan panas la... orang yang tahan panas boley la mandi kat sini ...
saya ??..Owh...puteri lilin tak boleh..kalau masuk jugak cair nanti ..hahahhahahha
adoiyai ...apelaaa....rugi rasenya ..tapi dah tak tahan nak buat mcmmna kan ?...
tapi kat situ dia ade letak notis..tak boleh mandi lebih dari setengah jam dalam satu masa ....
maksudnya berendam dalam tu tak naik-naik la ......

 jom jalan lagi kat tempat orang rebus telur ...
kat sini telur dari luar tak dibenarkan o.k.....kena bli trus dari diorang ...ade jual kat situ ....
telur ayam dan telur burung puyuh .........
kalau masuk kaki kat sini mmg kaki ko di rebusnya... air kat sini mmg panas ..huhuhu
jadi kalau ade bawak budak hati-hati kat kawasan ni o.k.... 
pastu kalau nak buat foot refleksiologi pun boleh....jalan la sepanjang kawasan ade batu kerikil tu 
nanti dia makin panas dan panas....

O.k kat sini saya mandi ..hoyeeeee ....
kat sini air terjun air dari bukit ....ianya tak panas ! ..hihihi jadi jom mandi ....
saya naik gelongsor tu dua-dua pun saya cuba...hihihi ..wah...syok oiii...:P 
tapi penakut cam saya tak naik banyak kali ..naik sekali cukup..
nanti orang tanya 
"ko dah naik gelongsor kat hot spring tu? "
jadi boleh jawab dengan bangganya
"Ofkos" hahahahhahahahah...padehal? naik sekali je kot..o.k la dari tak naik kan ? 
yang rendah tu tak la menakutkan ..yang tinggi tu macam laju je dia turun..hahaha
jgn harap la ko nak break..get ready je la nak buuuuummmmm dalam air :) 

o.k ... nanti sambung pasal kursus pulak o.k ...
Sekian .