Crab Maggi office style

Bismillah....

kalau siapa yang dah lama follow blog saya misti dah selalu nampak ni 
kitorang kalau dah lama tak masak megi ketam ni rasa macam tak complete 
cewah..poyo lah kan ...

kami pakai konsep dapur tanpa sempadan ni..hihi
sempadan Malaysia Thailand ke Malaysia Singapore ke itu saya tak pasti 
kami belasah je 
sempadan rumah dan ofis kami langkaui
pergh macam tag line jugak ni :P :P : P: P

tapi makan megi ketam ramai-ramai 
rebut-rebut cedok sedap oii 
cuba kalau buat seperiuk megi yang mewah dengan ketam udang bagai
tapi makan kat rumah berdua je ?
krikkk...krikkkk...krikkk...
memang tak de feel..

kalau makan berdua kena buat sikit 
berebut berdua o.k la ada la jugak feel nya 

 Big curry buat 6 bungkus 
bawang merah, bawang putih , batu belah, batu bertangkup  eh ? 
maafkan saya tersalah pulak ..hihi
bahan lain  kangkung,cili, udang dan ketam tu je ...sebab simple je la kitorang masak kat ofis 
masa ni dah pukul 1.00 ye..hahaha 


ala tak kan lupa tag line megi 
 "mee maggi cepat dimasak sedap dimakan"
2 minit je dah siap ...masa rehat ada 1 jam 
so nilah menu yang paling cepat, sedap dan ringkas 


ha..chef nya harus lah kakak kebaya ni 
kami tolong sediakan bahan...potong-potong, basuh-basug apa yang patut je 

 bermodalkan dalam RM 20 
dan sebuah rice cooker 
save budget untuk lunch kami ....makan 6 orang 
share sorang RM 5 je..makan la sampai kembung 

eh terselfie dengan ketam pulak ..
mih..mih...mih 


sekian 

8 comments:

Nafira usof said...

sedapnyeeee... jeles lah tgk org main masak2 kat opis.
zura xde geng.. huhuhuhu. terliur plak tetiba tgk megi ketam tuh.

Bunda_nora said...

Wah sedapnyer, kat ofis pun boleh masak2...kalu sepakat macam ni...jimat belanje kan...

Salam dari Bunda.

ietams said...

amboi sedapnyaaaa!!
terliur kite

wahida said...

huwaaaaaa...lama tak buat megi ketam...
terliur okeyyyy...

adianiez AIDA said...

wow!!!!
marbeles la...
kalu kat kelantan, maggi ketam ni semangkuk aida pernah byr RM32 :)

ArELeEz said...

bestnye..! ketam tu gorgeous!

LYAfrina said...

meriahnya....

Mommy Cici said...

hamboi seronoknya korang masak masak di office >,< and maggie tu nampak sangat tempting.