Shell out Replika Ketam, Jalan Kuala Triang, Langkawi - Day 1

Bismillah

Petang tu dah penat meronda satu Oriental Village kami singga makan kat Shellout 
land mark dia sebelum simpang 3 dan ada replica Crab yang besar macam dalam gambar dibawah 
memang laluan nak ke Skycab 
masa pergi dah perasan Restoran ni 
so masa kat sana dah discuss balik kita singgah makan kat sini 

 masa sampai tu tak de orang pun kat restoran ni 
restoran biasa-biasa je...wifi pun tak de 
diorang nak hidupkan budaya 80' time kat meja makan no phone o.k 
yela zaman sekarang kalau perasan time makan kat kedai 
sementara makanan yang kita pesan nak sampai semua dok sibuk main phone kan ? 
hahaha tabiat dah rasanya 

kami pilih menu Shell out yang RM49 untuk 2 orang makan 
kami ada 7 orang ...Aliya order nasi dan tomyam je ...
so 6 orang lagi order 3 set ...1 set share 2 orang 

 saya dan Nina pilih Kam Heong (spicy) 
sedap ! recommended...gravy dia secukup rasa ...pedas dan menyelerakan 

 ini Mc Leen ngan Mc Chah punya 
nampak o.k ...rupa macam boleh laaaaaa model air asia 
tapi ....rasa diaaaaaaaa ..
perghhhhhhhh 
standard Pajura, Nora Danis, Nelydia Sensrose,Shila amzah 
 ...haaaaa gitu perumpamaan dia 
hahahhaa 
memang sedap menjilat siku o.k (cry teringat rasa dia) 
rasanya dalam 3 menu yang kami pilih yang ni paling kick laaaaaaaaa
kalau datang lagi memang confirm order yang ni! 

cerita panjang tak bagitau nama dia lagi kan ? 
hahaha ... ni Wet Butter ingat tau Wet Butter 
Highly Recommended 


 yang ni Ana ngan Elena punya 
sedap juga..tapi di tekak saya jatuh no.3 dari 3 menu yang kami pilih 
sebab rasa dia just lada putih lemak-lemak sikit rasa WOW meletop malam mulut nan hado 
tapi masih dalam kategori sedap la cuma sedap tahap biasa 
haaa....see sedap pun ada tahap-tahap dia kalau dah food lover ginilah perangai nya 
muahahhaha 

Mc Chah ada order side dish ..salted egg squid 
yang ni sampai lambat ..tak sempat snap gambo dah selamat jalan romeo lah 
ngap satu rasa dia meletup-letup dalam mulut 
sedap gila abaq anggg ....memang tak menyesal la kalau tengok bil makan beratus pun 
asalkan rasa dia meletop bagaikan sambutan Tahun Baru 

rupa dia lebih kurang macam ni lahhh 
teringat-ringat rasa dia...cry kali kedua..muahahhaa 

malam tu Mc Leen jadi pramusaji ..hihi tolong cedok kan nasi ...
kedai tu bagi satu bowl nasi tu untuk 7 orang 
tapi bila dah makan .......tanpa segan silu mahupun tersipu-sipu 
kami mintak tambah nasi lagi satu bowl...hahahha 
dan habis licin kesemuanya ...harap maklong...ngeeeeeeeeeee 

 ohya..Elena ada order juga lala berkuah camtu 
macam sup ke rebus..ntah la konfius sbb makan lala tu je 
kuah dia x makan 
kami makan ni share ramai-ramai...senang makan macam ni ..
walaupun nak rasa yang hujung sekali 
xpe ko tarik je kuah/gravy tu ngan kulit lala sampai sebelah sini ...hahahhaa 
dari station white paper akan melalui station wet butter dan akan sampai ke station Kam Heong 
hiihihi...sistem monorail sgt kan ? ape de hal ..janji kenyang alhamdulillah 
mengeratkan silatulrahim katanya ...nasib semua gegirl .. xde makna nak segan-megan bagai 
segan balik bagan laaaaaa :P 

(Segan = Malu) 

lepas habis licin semua nya 
masing-masing puas hati tersandar dikerusi ..memang sedap makan kat sini 
servis pun o.k ...laju je minta tambah nasi pun laju ...
minta extra lemon pun bagi siap tolong snap kan gambar kami 
minuman dia gula asing ..dia bagi air gula kita letak sendiri nak banyak mana 


Restoran ni Highly recommended
total makan kami bertujuh malam tu 
RM 240 + 
harag boleh tahan laaaa.....tapi sedap! 
 rasa dia A++ so no hal 
janji puas hati 

sekian ... 

3 comments:

Siqah Hussin said...

Sedapnyaaaa! Sampai ke Langkawi haa ada shell out. Siqah tak pernah lagi makan shell out kat mana2. Hehe.

Kelakar sungguh bila mawar samakan kesedapannya dengan Pajura, nora danish, nelydia, shila. Hehe. Sedap sungguh nampaknya ek :D

Siqah bookmark dulu. Mana tahu ada rezeki ke Langkawi nanti :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Hehehe...ajak la cik abe pg langkawi...honeymoon lagi..best

ArELeEz said...

rm 240 utk 7 org mkn rasanye b'baloi. aaaa..... nk p jugakkkkk...!!!